Άθλος Τζουμέρκων 2016 mtb race

Ο Άθλος Τζουμέρκων mountain Bike, θα γίνει για δέκατη πέμπτη χρονιά στα Τζουμέρκα, υπό την αιγίδα του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων. Οι αγώνες mountain bike θα γίνουν την Κυριακή 22 Μαΐου 2016. 

 

Αφετηρία και τερματισμός των αγώνων θα είναι το Κέντρο Άθλησης  και Αναψυχής (T.A.C.), δίπλα στο γυμνάσιο/λύκειο, στο χωριό Άγναντα Άρτας. Ανακαινισμένες είναι φέτος  οι διαδρομές,  στις οποίες έχουν συμπεριληφθεί πολλά νέα μονοπάτια στο έντονο ανάγλυφο των Τζουμέρκων.

Οι επιλογές διαδρομής  για το 2016  είναι τρεις και κινούνται αριστερόστροφα, όπως φαίνονται στους παρακάτω χάρτες.

Άθλος Τζουμέρκων mountain bike 63

Η πρώτη Άθλος Τζουμέρκων mountain bike 63, είναι  μια μεγάλη, χορταστική και τεχνική  διαδρομή 63 χιλιομέτρων με 2570 μέτρα συνολικής υψομετρικής διαφοράς.
Θα έχει περιορισμένο αριθμό συμμετοχών  και απευθύνεται σε έμπειρους και καταξιωμένους αναβάτες ορεινών αγώνων ποδηλασίας,  με πολύ καλή τεχνική τόσο στην κατάβαση όσο και στην ανάβαση, οι οποίοι έχουν τεκμηριωμένα τρέξει και τερματίσει,  σε τουλάχιστον 3 ορεινούς μαραθωνίους ποδηλασίας.

 

Άθλος Τζουμέρκων mountain bike 45

Η δεύτερη Άθλος Τζουμέρκων mountain bike 45, είναι  διαδρομή 45 χιλιομέτρων με 1870 μέτρα συνολικής υψομετρικής διαφοράς και απευθύνεται σε έμπειρους  αναβάτες  ορεινών αγώνων ποδηλασίας με καλή τεχνική τόσο στην κατάβαση όσο και στην ανάβαση, οι οποίοι  κάνουν τακτική και συστηματική προπόνηση.

 

Άθλος Τζουμέρκων mountain bike  17

Η τρίτη Άθλος Τζουμέρκων mountain bike 17, είναι διαδρομή 17 χιλιομέτρων με 680 μέτρα συνολικής υψομετρικής διαφοράς. Απευθύνεται στον οποιονδήποτε που  έχει καλή υγεία, αθλείται και του αρέσει η ποδηλασία βουνού, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις τεχνικής.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να δηλώσετε συμμετοχή:

  1. Διαβάστε τους ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΑΓΩΝΑ .
  2. Κατεβάστε  για τον αγώνα  την Υπέυθυνη δήλωση Άθλος Τζουμέρκων 2016 mountain bike   συμπληρώστε την, υπογράψτε την και στείλτε την μας στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  3. Κάντε κλικ στο ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ   και συμπληρώστε στην ηλεκτρονική δήλωση τα στοιχεία σας.


Η παραλαβή του αριθμού σας θα γίνεται στην γραμματεία του αγώνα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, μόνο με την επίδειξη της αστυνομικής σας ταυτότητας, της απόδειξης τραπέζης από την πληρωμή της συμμετοχής σας και εφόσον έχετε συμπληρώσει και υπογράψει την υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής σας.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα κλείσουν στις 14/05/2016 στις 22:00.

Έγκυρα δηλωμένοι είναι όσοι έχουν συμπληρώσει πλήρως την δήλωση συμμετοχής και έχουν πληρώσει το αντίστοιχο ποσό.
Το κόστος συμμετοχής είναι:
25 ευρώ για τον αγώνα των 63 χιλιομέτρων, 30 ευρώ για το πακέτο extra
20 ευρώ για τον αγώνα των 45 χιλιομέτρων, 25 ευρώ για το πακέτο extra
15 ευρώ για τον αγώνα των 17 χιλιομέτρων, 20 ευρώ για το πακέτο extra
Το ποσό συμμετοχής κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό της Mountain Sports (Μ. Αναστασίου – Α. Καβαλιεράτος Ο.Ε) εντός 2 ημερών.
EUROBANK 0026.0182.85.0200605580 GR5302601820000850200605580.
Μετά τις 2 ημέρες η εγγραφή σας θεωρείται άκυρη.
Προσοχή. Η κατάθεση θα πρέπει να είναι ονομαστική για να μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη.
Τυχόν έξοδα τραπέζης βαρύνουν τον καταθέτη και η συμμετοχή δεν θεωρείται έγκυρη αν το ποσό της κατάθεσης είναι μικρότερο του κόστους συμμετοχής.
Εμείς διασταυρώνουμε την σωστή πληρωμή και ενεργοποιούμε την συμμετοχή σας εντός 24 ωρών.
Επιστροφές χρημάτων λόγω ακύρωσης της συμμετοχής είναι δυνατές εφόσον γίνει ενημέρωση έως και 5 ημέρες πριν την διεξαγωγή του αγώνα.
Σε περίπτωση ματαίωσης του αγώνα, θα επιστραφεί ακέραιο το αντίτιμο συμμετοχής εντός 30 ημερών.
Σε περίπτωση αναβολής του αγώνα, δεν επιστρέφεται το κόστος συμμετοχής.
Τις τελευταίες ημέρες πριν τον αγώνα δεν θα γίνει καμία εγγραφή.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Οι κατηγορίες που θα βραβευτούν στον Άθλο Τζουμέρκων mountain bike 63 και στον Άθλο Τζουμέρκων mountain bike 45, θα είναι ανδρών και γυναικών γενικής καθώς και : Α1, Γ1 (18 – 29 ετών), Α2, Γ2 (30-39ετών), Α3, Γ3 (40 – 49ετών), Α4, Γ4 (50 ετών & άνω), εφόσον συμπληρωθεί η κάθε κατηγορία με τουλάχιστον 6 αθλητές/αθλήτριες.
Στον Άθλο Τζουμέρκων mountain bike 17 θα είναι ανδρών και γυναικών γενικής .
Για να συμπληρωθεί κάθε κατηγορία χρειάζεται να έχει τουλάχιστον 6 συμμετοχές.

Επίσης θα βραβευτούν οι τρεις καλύτεροι αθλητές από τον συνδυασμό και των αγώνων run που έγιναν στις 3 Απριλίου 2016 και θα είναι δυνατοί μόνο οι εξής συνδυασμοί : run 10/bike 17, run 34/bike 45, run 52/bike 63.

ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Σάββατο 21/05/2016
17:00 – 21:00  –  ΑΓΝΑΝΤΑ  Κέντρο Άθλησης Αναψυχής: Eliminator mountain bike race (ενιαία κατηγορία)
Άνοιγμα γραμματείας / παραλαβή αριθμών/ενημέρωση.

Κυριακή 22/05/2016
07:30 – 8:30 – ΑΓΝΑΝΤΑ  Κέντρο Άθλησης Αναψυχής: Άνοιγμα γραμματείας – παραλαβή αριθμών
08:30 -09:00 – ΑΓΝΑΝΤΑ Κέντρο Άθλησης Αναψυχής: Παρουσίες αθλητών
09:00 – ΑΓΝΑΝΤΑ Κέντρο Άθλησης Αναψυχής: Εκκίνηση αγώνων
ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Μετά το τέλος του αγώνα θα γίνουν οι απονομές στις 12:00 για τον αγώνα Άθλος Τζουμέρκων mountain bike 17  και στις 16:00 για τους υπόλοιπους αγώνες Άθλος Τζουμέρκων mountain bike 45 και Άθλος Τζουμέρκων mountain bike 63.
Θα βραβευθούν οι έξι καλύτεροι/ες αθλητές/τριες ανά κατηγορία, με κύπελλο ο πρώτος/η, μετάλλια οι υπόλοιποι.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πενήντα χιλιόμετρα από την Άρτα και τα Γιάννενα, στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων ο ταξιδιώτης μπορεί να φιλοξενηθεί σε υπέροχους παραδοσιακούς ξενώνες και ξενοδοχεία, στα δεκάδες χωριουδάκια του, τα οποία εξασφαλίζουν όλες τις προϋποθέσεις για μια πολυτελή και φιλική διαμονή όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Υπάρχουν παραδοσιακές ταβέρνες καθώς και cafe-bar.

Ο λάτρης της φύσης, μπορεί να περιηγηθεί στα υπέροχα ελατοδάση, να περπατήσει σε δασικά μονοπάτια και να κάνει ποδήλατο βουνού σε εύκολες αλλά και δύσκολες διαδρομές μέσα στο δάσος.
Να ανακαλύψει τη μαγεία της τέχνης των παλαιών πέτρινων μονοπατιών και γεφυριών.
Να επισκεφθεί το ποτάμι, τον μοναδικό Άραχθο με τα πεντακάθαρα νερά, να δει τη μοναδική εικόνα των καταρρακτών και των τρεχούμενων νερών του, να ψαρέψει πέστροφα, να κάνει rafting.

Τα Τζουμέρκα είναι ένας από τους ομορφότερους προορισμούς της Ελλάδας κατάλληλος για χειμερινές αλλά και για καλοκαιρινές αποδράσεις.
Ένας τόπος με σεβασμό στην παράδοση, φιλόξενος με απαράμιλλη φυσική ομορφιά, που αξίζει να γνωρίσετε.

Όσοι ενδιαφέρονται για χορηγία στον αγώνα, να επικοινωνήσουν με την διοργάνωση.
Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στον αγώνα, να επικοινωνήσουν με την διοργάνωση.
Στον ευρύτερο χώρο που θα λειτουργήσει η γραμματεία θα υπάρχει εκθεσιακός χώρος (για καταστήματα, εταιρίες και ομάδες).

Φροντίστε εγκαίρως για την διαμονή σας, γιατί οι ξενώνες και τα ξενοδοχεία είναι λιγοστά στα παραδοσιακά χωριά των Τζουμέρκων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον αγώνα, την πρόσβαση, την διαμονή, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα: 6945 247715, 6947 634197, 6945 296747

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.mountain-sports.gr/athostzoumerkon-2016-mountain-bike/

Τα σχόλιά σας
ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ