Skyros Cycling Challenge

H Eλλάδα και το όμορφο νησί της Σκύρου φιλοξενούν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών! Ένα Uci World Cycling Tour! Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών (UCI World Cycling Tour), στη Σκύρο στις 22 – 24 Μαΐου 2015.

Τι είναι το UWCT;

Το UWCT, ο Παγκόσμιος Ποδηλατικός Γύρος είναι ένα πρόγραμμα της UCI ( Παγκόσμια Ένωση Ποδηλασίας) που απευθύνεται σε ερασιτέχνες ποδηλάτες όλων των ηλικιών. Είναι το ιδανικό ποδηλατικό γεγονός για όλους τους ερασιτέχνες (από τη Λατινική λέξη «amator» = εραστής) ποδηλάτες που θέλουν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους κάνοντας ένα κατόρθωμα, και να βιώσουν τον ενθουσιασμό και την περιέργεια να δουν το αποτέλεσμα. Αποτελείται από 13 σε όλο τον κόσμο αγώνες (2 Αυστραλία, 2 Αμερική, 1 Ν. Αφρική, 1 Aσία και 7 Ευρώπη) και το 25% όσων προκριθούν ανά ηλικιακή κατηγορία έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 3-6 Σεπτεμβρίου στο Άλμποργκ της Δανίας. Η διεθνής σελίδα των αγώνων, όπου περιλαμβάνεται και ο ελληνικός αγώνας είναι www.uciworldcyclingtour.com.

Το UWCT με την ελληνική ονομασία του αγώνα Skyros Cycling Challenge, είναι ο μεγαλύτερος ποδηλατικός αγώνας για ερασιτέχνες στην Ελλάδα. 250 ποδηλάτες από 20 χώρες και 5 ηπείρους σας περιμένουν κάθε χρόνο τον Μάιο στη Σκύρο για μια αξέχαστη εμπειρία! To motto του αγώνα είναι ΜAY BE A CHAMPION! Αδράξτε την ευκαιρία να συνδυάσετε ένα πραγματικά ωραίο αθλητικό γεγονός με υπέροχες διακοπές στη γραφική Σκύρο.

Πόσους αγώνες περιλαμβάνει;

Περιλαμβάνει 13 αγώνες που γίνονται σε όλο τον κόσμο (2 Αυστραλία, 2 Αμερική, 1 Ν.Αφρική, 1 Ασία και 7 Ευρώπη).

Σε ποιούς απευθύνεται;

Απευθύνεται σε όλους τους ερασιτέχνες ποδηλάτες και τους δίνει τη δυνατότητα αν σε κάποιον από τους 13 αυτούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου (UWCT) καταφέρουν και τερματίσουν στο 25% της ηλικιακής τους κατηγορίας, να προκριθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών που θα γίνει στο Άλμποργκ της Δανίας, στις 3 – 6 Σεπτεμβρίου 2015.

Τι είναι το “Skyros Cycling Challenge”;

Ο ένας από τους εφτά αγώνες που γίνονται στην Ευρώπη, διεξάγεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Σκύρο και έχει την ονομασία “Skyros Cycling Challenge”. Θα γίνει στις 22 – 24 Μαΐου 2015 και υπάρχει η προοπτική να συνεχίσει να γίνεται στη Σκύρο για ακόμα 2 χρόνια και συγκεκριμένα μέχρι το 2017. Περισσότερες πληροφορίες στο: www.uwct-skyros.gr και Facebook: https://www.facebook.com/SkyrosCyclingChallenge

Ποιος το διοργανώνει;

Διοργανωτής του “Skyros Cycling Challenge” είναι ο Δήμος Σκύρου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου. Οι αγώνες τελούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Παραγωγός Εταιρεία είναι η Sports Tours Hellas.

Ποιοί παίρνουν μέρος;

Θα συμμετάσχουν μη επαγγελματίες ποδηλάτες, άνδρες και γυναίκες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό ηλικιών από 19 ετών έως 65+, χωρισμένοι ανά ηλικιακές κατηγορίες (19-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65+)

Τι αγωνίσματα περιλαμβάνει το “Skyros Cycling Challenge”;

Περιλαμβάνει τρία αγωνίσματα. Συγκεκριμένα:

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 – Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης (Time Trial) μήκους 21,2 χλμ.
Αφετηρία: Λιμάνι Λιναριάς - Τερματισμός: Λιμάνι Λιναριάς
Διαδρομή: Λιναριά – Ασπούς – Χώρα (Αναστροφή στο Δημοτικό σχολείο) – Ασπούς – Λιναριά
Οι απονομές του Αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης θα γίνουν στην κεντρική πλατεία Σκύρου στη Χώρα, το Σάββατο 23 Μαΐου 2015.

Κυριακή 24 Μαΐου 2015 – Αγώνας Αντοχής 116 χλμ.
Αφετηρία: Λιμάνι Λιναριάς – Τερματισμός: Λιμάνι Λιναριάς
Διαδρομή: Λιναριά – Χώρα – Μώλος (αναστροφή) – Ασπούς – Καλικρί – Λιναριά (επί 2 φορές) και στη συνέχεια Λιναριά – Χώρα – Μώλος – Ατσίτσα – Αγ.Φωκάς – Ασπούς – Καλικρί – Λιναριά.
Οι απονομές του Αγώνα Αντοχής θα γίνουν την ίδια ημέρα στο Λιμάνι της Λιναριάς, αμέσως μετά το τέλος των αγώνων.

Κυριακή 24 Μαΐου 2015 - Αγώνας *experience (εμπειρίας) μήκους 61,5 χλμ.
Αφετηρία: Λιμάνι Λιναριάς – Τερματισμός: Λιμάνι Λιναριάς
Διαδρομή: Δύο (2) φορές ο κύκλος Λιναριά – Χώρα – Μώλος (αναστροφή) – Ασπούς – Καλικρί – Λιναριά.
Οι απονομές του Αγώνα Αντοχής θα γίνουν την ίδια ημέρα στο Λιμάνι της Λιναριάς, αμέσως μετά το τέλος των αγώνων.

*Στον αγώνα experience (εμπειρίας) παίρνουν μέρος και λιγότερο προπονημένοι ποδηλάτες για αναψυχή και για να ζήσουν την εμπειρία ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκκινούν κανονικά δίπλα στους μεγάλους αθλητές αλλά βραβεύονται ξεχωριστά.

Τι αναμένουμε να δούμε το τριήμερο 22 – 24 Μαΐου 2015 στη Σκύρο.

Αναμένουμε να δούμε 250 περίπου αθλητές από 20 χώρες και 5 ηπείρους να αγωνίζονται σκληρά επί 3 ημέρες για την πρόκριση τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Δανίας και ταυτόχρονα να γεύονται τη φιλοξενία της Σκύρου, που όλοι εμείς ως άριστοι οικοδεσπότες θα τους παράσχουμε, ώστε να επιστρέψουν στον τόπο τους με τις καλύτερες εντυπώσεις στις αποσκευές τους. Επίσης θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις και happenings για τους μικρούς μας φίλους παράλληλα στη Χώρα και στη Λιναριά.

Πως μπορείτε να συμβάλετε στην επιτυχία των αγώνων.

Μπορείτε να προσφέρετε ως εθελοντής κατά τη διάρκεια του “Skyros Cycling Challenge”, προσφέροντας τις υπηρεσίες σας από διάφορα πόστα όπως, 
1. Βοήθεια γραφείου ( εγγραφές / Πίνακες ανακοινώσεων για ανάρτηση αποτελεσμάτων)
2. Εργασία στους αγώνες (Γενική διαθεσιμότητα)
3. Σκούπα αγώνα αντοχής (απαιτείται όχημα κλούβα)
4. Αθλητικά γεύματα ( υπηρεσία τροφοδοσίας)
5. Φύλαξη ποδηλάτου
6. Υπεύθυνοι επίλυσης προβλημάτων
7. Στήσιμο εγκαταστάσεων
8. Σηματοδότες διασταυρώσεων
9. ΑΓΩΝΑΣ: Εθελοντής μοτοσικλετιστής
10.ΑΓΩΝΑΣ: Εθελοντής πορείας ( κατεύθυνσης)

Σημείωση: α) Οι θέσεις 3, 9,10 θα αποζημιωθούν με την κάλυψη καυσίμων
σύμφωνα με τα χλμ. που θα καλύψουν. Β) Όλοι οι εθελοντές θα λάβουν για τη
συμμετοχή τους μπλουζάκι και καπέλο με το λογότυπο των αγώνων.

Δηλώσεις συμμετοχής στο: http://uwct-skyros.gr/el/volunteer

Περισσότερες πληροφορίες:
Skyros Cycling Challenge
Παναγιώτης Μπούρικας
Σκύρος, τηλ. 22220-93629

Τα σχόλιά σας
ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ