Έρχεται το 1ο Athens Bike Weekend στο Σύνταγμα

Δύο μέρες γεμάτες ποδήλατο στο κέντρο της Αθήνας! Μια μεγάλη γιορτή για το ποδήλατο στην Πλατεία Συντάγματος, 16-17 Απριλίου 2016.

Το Athens Bike Weekend έρχεται να δημιουργήσει ένα νέο θεσμό για την πόλη με στόχο την ανάπτυξη της χρήσης του ποδηλάτου.

Το περιοδικό MBike σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ δημιουργούν ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στο ποδήλατο, στο κέντρο της πόλης, με εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών όσον αφορά στη χρήση του ποδηλάτου τόσο για τις αστικές μετακινήσεις τους, όσο και ως μέσο άσκησης, άθλησης και αναψυχής.

Οι δράσεις στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε στο 1ο Athens Bike Weekend

«Mini Bike Expo»

Η ποδηλατική αγορά παρουσιάζει τις τελευταίες προτάσεις της για ποδήλατα και αξεσουάρ σε διάφορες κατηγορίες – πόλης, δρόμου, βουνού, ηλεκτρικά.

«Δωρεάν Έλεγχος Ποδηλάτων»

Η σωστή συντήρηση του ποδηλάτου – ειδικά την άνοιξη – αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα ασφάλειας αλλά και προϋπόθεση για την απόλαυση της χρήσης του ποδηλάτου.
Σε μια σειρά από τέντες με την ένδειξη «Service Center», εξειδικευμένοι τεχνικοί προσφέρουν δωρεάν τεχνικό έλεγχο και μικρο-ρυθμίσεις (φρένα, ταχύτητες, ελαστικά, θέση οδήγησης) στους περαστικούς και ταυτόχρονα τους δίνουν συμβουλές για πιθανές αλλαγές ή βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν στο ποδήλατό τους.

«Γνωρίστε τα e-bikes»

Στην πλατεία Συντάγματος, θα παρουσιαστούν προτάσεις ηλεκτρικού ποδηλάτου και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ανέβουν σε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο και να πάρουν μια αίσθηση οδήγησής του.
Παράλληλα, θα μπορούν να μιλήσουν με ειδικούς για τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών ποδηλάτων, τις εναλλακτικές που υπάρχουν, τα τεχνικά χαρακτηριστικά κλπ.

«Μικροί ποδηλάτες παίζουν και μαθαίνουν»

Παρέχουμε χώρο στους «μικρούς ποδηλάτες», το μέλλον της πόλης.
Δημιουργούμε μια πίστα με μικρά εμπόδια και προκλήσεις που θα πρέπει ο μικρός ποδηλάτης να αντιμετωπίσει ενώ κάνει ποδήλατο – π.χ. να ανέβει και να κατέβει μια μικρή τραμπάλα, να ελιχθεί ανάμεσα σε κορίνες, να εξασκήσει την ισορροπία του αλλά και να μάθει τις βασικές αρχές του ΚΟΚ.

«Γυναίκα και ποδήλατο»

Δημιουργούμε ένα χώρο ειδικά για τις γυναίκες που αγαπούν το ποδήλατο στον οποίο παρουσιάζονται γυναικεία ποδήλατα, αξεσουάρ σχεδιασμένα για κυρίες, συμβουλές που καλύπτουν τις γυναικείες ανάγκες.
Οι φίλες του ποδηλάτου μπορούν να περιηγηθούν και να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν τις γυναίκες και το ποδήλατο.

ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

«Κοίτα, κάνω ποδήλατο!»

Δημιουργούμε ένα χώρο με διάφορους τύπους ποδηλάτων – πόλης, βουνού, διπλωτά, αγωνιστικά – και καλούμε τους πολίτες να τα πάρουν για μια μικρή βόλτα, μέσα σε συγκεκριμένο χώρο, με στόχο να τους θυμίσει πόση χαρά μπορεί να πάρει κάποιος από ένα ποδήλατο.

«Το MBike κάνει ποδήλατο στην Αθήνα!»

Στο χώρο του περιοδικού ΜBike, οι συνεργάτες του περιοδικού σας δίνουν πληροφορίες για την αστική ποδηλασία και τα οφέλη της. Σας λύνουν όλες τις απορίες σχετικά με το αστικό ποδήλατο, τους ποδηλατοδρόμους αλλά και σας απαντούν σε κάθε ερώτημα που μπορεί να έχετε για το ποδήλατο!

«Ποδήλατο – ένα παιχνίδι για κάθε ηλικία»

Σε ειδικό χώρο, παρέχουμε την ευκαιρία στους επισκέπτες κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν σε μια σειρά από απλά, ασφαλή και διασκεδαστικά παιχνίδια δεξιοτεχνίας και να κερδίσουν πολλά δώρα.
Γιατί το ποδήλατο, πρέπει να είναι χαρά!

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.mbike.gr/athens-bike-weekend-σύνταγμα/

Τα σχόλιά σας
ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ